неділя, 10 травня 2020 р.


Добрий день,  дорогі   друзі!
Завдання на 12 травня

Українська мова (конференція)
І група
Света Грабик приглашает вас на запланированную конференцию: Zoom.
Тема: Українська мова І група
Время: 12 мая 2020 10:00 AM Киев
Подключиться к конференции Zoom
https://us04web.zoom.us/j/74186102466?pwd=QzJyZG5PV3RzRDBkTWpoYzdyQTdGQT09
Идентификатор конференции: 741 8610 2466
Пароль: 012361

ІІ група
Света Грабик приглашает вас на запланированную конференцию: Zoom.
Тема: Українська мова ІІ група
Время: 12 мая 2020 10:45 AM Киев
Подключиться к конференции Zoom
https://us04web.zoom.us/j/73750176601?pwd=VlhOS2FxMlBHTCtiYkw4WXNzemNwZz09
Идентификатор конференции: 737 5017 6601
Пароль: 017445

1. Повторити правила с. 149.
2. Виконати впр. 371.


Математика
Тема. Знаходження числа за його частиною. Задачі на знаходження числа за значенням його частини.
Запам’ятай!
Щоб знайти число за його частиною, потрібно величину заданої частини помножити на знаменник дробу. 

1. Виконай завдання № 1012,1013
2. Виконай завдання № 1014. Ознайомся з поясненням, вивчи правило.
3. Завдання №1015. Знайди число за його частиною.
4. Завдання №1016. Знайди довжину відрізка за його частиною.
5. Завдання № 1017, 1018. Розв’яжи задачі.
Літературне читання
Тема. Твори сучасної дитячої зарубіжної літератури.
Качині мандри
Ернест Сетон-Томпсон
II
Після довгої мандрівки крізь трав'яні нетрі вони вибралися на берег і сіли там перепочити. Один малюк, який дорогою докладав усіх сил, щоб не відстати від інших, так ослаб, що, здавалося, він не подужає дістатися до тієї далекої країни щастя, до ставка.
Коли вони відпочили, мати тихо, лагідно крякнула, що, певна річ, означало: "Ходімо, діти",— і вони рушили далі, продираючись крізь траву, і кожен із них попискував тихенько, якщо йому щастило подолати чергову перепону, або пищав жалібно, якщо заплутувався в заростях.
Нарешті вони вийшли на голе пустище. Йти їм тепер було легко, але тут їх міг угледіти яструб. Мати довго відпочивала на краю заростей і обдивилась геть усе небо перед тим, як вийти на пустище. Потім, переконавшись, що все гаразд, вона повела свою маленьку армію на штурм цієї величезної пустелі майже в сотню ярдів.
Малюки жваво подалися слідом за нею, їхні хвостики були підняті, а маленькі крильця стирчали, як ручки.
Качка намагалася перейти пустище за одним разом, без відпочинку. Але скоро побачила, що це неможливо. Найсильніший з її малят ішов так же швидко, як і вона, але інші тягнулись хто як міг. Качина родина простувала тепер ланцюжком, що розтягнувся більше ніж на двадцять футів, а найслабший малюк ще й відставав од них усіх на десять футів.
Небезпечної стоянки на пустищі тепер не можна було уникнути. Задихані писклята підступили до матері, і вона, стривожена, уклалася поряд із ними й лежала, аж поки вони були в змозі йти далі. Тоді вона знову повела їх, лагідно покрякуючи: "Тримайтеся, любі!"
До ставка залишалася ще більша половина дороги, а каченята вже геть потомилися. Родина знову розтягнулася в ланцюжок з найслабшим малюком у кінці його, коли несподівано з'явився велетенський болотяний яструб, що мчав просто над землею.
— Додолу! — стиха гукнула мати Зеленокрилка, і всі малятка, крім останнього, зразу розпласталися долі. Останній малюк був надто далеко для того, щоб почути тихе застереження, і чвалав далі. Величезний яструб налетів, схопив його своїми пазурами і поніс над кущами. Бідолашній матері лишалося тільки дивитися з німим болем на те, як кровожерний пірат безборонно і безкарно несе її дитину. Але ні, не зовсім безкарно. Прямуючи до берега ставка, де було його розбійниче гніздо, в якому підростали молоді пірати, він необережно пролетів над кущем, де мешкав королик, і цей безстрашний маленький воїн вигукнув свій бойовий клич, злітаючи у повітря, щоб кинутися навздогін піратові. Чимдуж мчався пірат, і чимдуж мчався королик; один — здоровий, важкий і боягузливий, другий — маленький, швидкий і безстрашний, як герой; вони летіли все далі й далі, відстань між ними скорочувалася, зрештою вони щезнули з очей, і голос королика стих удалині.
Горе матері Зеленокрилки, якщо й не таке глибоке, як жіноче горе, в усякому разі було дуже щире. Але в неї зоставалося ще дев'ятеро діток. Треба було думати про них. Вона мерщій повела їх до кущів, і там вони всі зітхнули вільніше.
Відтепер вони йшли, ховаючись під зеленими вітами. Минула година; кілька разів вони завмирали, чекаючи небезпеки, багато разів ставали на спочинок. Ставок був уже зовсім близько, але їхні маленькі лапки були подряпані, з них плющала кров. Вони перепочили під останньою тополею перед тим, як рушити в похід через нове пустище — нерівну прогалину між тополями.
Вони так ніколи й не довідалися, що тієї миті на них чигала смертельна небезпека. На слід маленького качиного загону напав рудий лис. Тонкий нюх відразу ж сказав йому, що зовсім близько є ласа пожива: йому треба тільки наздогнати каченят, і вони нікуди від нього не дінуться. Отож він нечутно й швидко скрадався по їхніх чітких слідах. Він уже бачив їх. Гадалося, він зараз схопить їх усіх, і. матір і малят, але не завжди трапляється так, як гадається. Він був настільки близько, що міг би перелічити маленьких подорожніх, якщо тільки він умів лічити, аж раптом вітер приніс йому звістку, що змусила його зупинитися, припасти до землі; нюхнувши ще раз повітря, лис негайно ушився, чимдуж дременув, силкуючись утекти непоміченим. І найстрашніша небезпека, яка загрожувала малятам певною смертю, була відведена втручанням невидимої сили, і навіть спостережлива мати качка цього не підозрювала.
1. Прочитай оповідання  «Качині мандри».
.2.Склади план до другої частини.
3. Перекажи оповідання членам родини.

Російська мова
Тема. Читаємо мовчки. Переказуємо
1. Прочитай завдання до впр. 323.
- Яке читання, на твою думку, краще? Вголос  чи мовчки? Обгрунтуй свою думку.
2. Вправа 326. Підбери пояснення до кожного слова.
3. Вправа 327. Прочитай мовчки оповідання. Попрацюй з планом . Найди два речення, які стоять не на свому місці.
4. Вправа 329. Перепиши прислів’я. Поясни їх значення(усно).

Музичне  мистецтво (конференція)
Запрошення на урок музичного мистецтва надішлю пізніше.


Немає коментарів:

Дописати коментар